HouGrip.nl maakt onderdeel uit van Van Meel en Jonkers en hierdoor valt HouGrip.nl onder de kwaliteitssystemen van Van Meel en Jonkers

Financiële grip tijdens een economische crisis

Financiële grip tijdens een crisis

Hoe krijg je financiële grip tijdens een crisis zoals die op dit moment wereldwijd gaande is. De invloed van het coronavirus is enorm op alle facetten van het leven. En als je ondernemer bent, levert het gegarandeerd stress op. Wij vertellen je hoe je het beste deze crisis doorkomt.


Grip

Het zal je maar overkomen. Binnen een korte tijd wordt voor jou besloten dat je je deuren dient te sluiten als winkel of restaurant. Of je beslist zelf dat het verstandiger is om de deuren te sluiten. Ineens zit je thuis zonder de regelmaat van de onderneming en met veel minder of zonder inkomsten. Wat kun je doen om weer grip te krijgen tijdens een crisis?


Administratie

Benut deze tijd eens goed om de administratie op orde te krijgen. Maak een lijst van administratieve bezigheden die al lange tijd zijn blijven liggen en waar je nu tijd voor hebt. Laat je eens goed informeren wat nu belangrijk is om bij te houden. Ontdek daarnaast de voordelen van een digitale administratie. Je hebt altijd overzicht en door middel van het inscannen van bonnen plus een bankkoppeling worden deze direct verwerkt.


Begroting

Natuurlijk ga je als ondernemer een crisis voelen in de portemonnee. Bekijk de begroting voor dit jaar kritisch, pas deze aan en maak indien mogelijk een extra begroting met een inschatting hoe lang er maximaal geen omzet kan worden gedraaid. Maak een zogenaamd ‘worst case scenario’.


Debiteurenbeheer

Liggen er nog onbetaalde facturen op de plank? Ga ermee aan de slag. Ook in tijden van crisis is het belangrijk dat je in contact blijft met de klant. Daarnaast is dit het moment om een gedegen debiteurenadministratie op te zetten. Heb je dit niet dan bestaat de kans dat je door te laat betaalde facturen eigen verplichtingen niet meer zou kunnen voldoen.


Overheidssteun

De coronacrisis heeft een enorme impact op alle ondernemers. Om die reden heeft het kabinet ruim 300 miljoen vrijgemaakt. Moet je daarvoor als MKB bij de overheid zijn? Nee is het antwoord. Het geld komt via banken bij het bedrijfsleven terecht. De Nederlandse Vereniging van Banken maakte deze overzichtspagina voor iedereen met vragen naar aanleiding van de coronacrisis.
Zzp’ers vallen niet onder deze regeling maar kunnen financiële grip krijgen door gebruik te maken van de regeling Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen.


Toekomstvisie 

Zie je door de bomen echt het bos niet meer? Dan helpen wij jou graag met het op orde brengen van de administratie, met het maken van een realistische begroting of met het maken van een nieuwe toekomstvisie.

Hulp nodig bij een beroep doen op overheidssteun? Wij helpen ook hiermee graag!